Mi az a hipnózis?

A hipnózis hatékonysága tudományosan bizonyított és már több mint 200 éve használják a gyógyításban. Ugyanis hipnózisban képesek vagyunk közvetlenül elérni és átírni a tudatalattink olyan részeit is amit egyébként nem is tudunk irányítani.

Ezért kulcsfontosságú megértened a legfontosabb dolog, ami gátol abban hogy megold a problémáidat, elérd a céljaidat és sikeres légy az a saját tudatalattid. Ha még nem értél el valamilyen célodat az életben biztos lehetsz benne, hogy a tudatalattid nem hiszi el, hogy igazán azt akarod és jelenleg épp ellened dolgozik, bármennyire is akarod azt a valamit a tudatos szinten.

A leghatékonyabb módja annak, hogy közvetlenül elérd és átprogramozd a makacs tudatalattid az a hipnózis! Ezért a hipnózis az első számú eszköz, amivel könnyedén elérheted a céljaidat és a legtöbbet hozhatod ki magadból.

Miben segít a hipnózis?

A hipnózis egy csodálatos eszköz a nem kívánatos szokások, negatív gondolatok és érzések megváltoztatására. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül kommunikáljunk a tudatalattinkkal és átprogramozzuk azt hogy tartós pozitív változásokat érjünk el mind a szokásaink, mind az életmódunk területén, mint pl leszokni a dohányzásról, csökkenteni a stresszt az életünkben, megváltoztatni  negatív evési szokásokat, legyőzni a betegségeket, rendellenességeket, megszüntetni a fájdalmat, felszámolni a tanulási nehézségeket, a dadogást, a halogatást. És még számos más területen, igazából az élet minden területén sikerrel alkalmazható. A hipnózis alkalmazásának nincs határa.

Biztonságos a hipnózis?

Sajnos az elmúlt időben nagyon sok tévhit és félremagyarázás, hiedelem alakult ki a hipnózisról a nagyközönségben. Ha valaki azt hallja hipnózis legtöbbször tévesen azt hiszi ez valami mágia, bűbáj, ahol az egyén teljesen elveszti a kontrollt és egészen a hipnotizőr hatása alá kerül. Amikor arról beszélek, hogy hipnózissal segítek embereknek megoldani lelki és fizikai fájdalmaikat gyakran látom és hallom a meghökkenést és azonnal jön a kérdés ez nem veszélyes? Nehéz elhinni, hogy a mai modern világban, ahol annyi információ van mindenről a hipnózis még mindig fekete bárány.

Kétféle hipnózis létezik:

Színpadi hipnózis
Klinikai hipnózis

Színpadi hipnózis

A színpadi hipnózis az amit az emberek leginkább ismernek ezért annyira félreérthető mire is jó a hipnózis. A színpadi hipnózis célja a szórakoztatás, ezért van az, hogy amikor hipnózisról hallanak az emberek az jut eszükbe róla az emberek ugatnak, nyávognak, hápognak, és úgy mozognak mintha állatok lennének és amikor vége a hipnózisnak nem is emlékeznek arra mi történt velük.

Klinikai hipnózis

A klinikai hipnózis célja problémamegoldás, legyen az tanulási nehézség, evési zavar, függőség, félelem, fóbiák feloldása, alvási nehézség, önbizalomhiány, dadogás, igazából bármi. A klinikai hipnózis alatt csak a kliens idegrendszere alszik, így sokkal nyitottabb befogadni és megvalósítani a pozitív javaslatokat, amiket ebben az állapotban hall. A klinikai hipnózisban az alany nem vehető rá semmire sem, amit nem akar megtenni és nem kell elfogadnia olyan javaslatokat amivel nem ért egyet.

A hipnózis megváltozott tudatállapot

A hipnózis igazából tudományosan bizonyított módszer a tudatalatti elme újraprogramozására a siker érdekében. Eltüntetheted a félelmeidet, kétségeidet vagy negatív hiedelmeid amelyek gátolnak téged abban, hogy a legtöbbet hozd ki magadból. Az elméd mély relaxált és koncentrált állapotba kerül amiben erőteljesen reagál a pozitív javaslatokra.

Szóval a hipnózis olyan megváltozott tudatállapot, amelyben a szuggesztiók iránti fogékonyság megnő. Jellemzője a koncentrált figyelem, amely a külvilágot figyelmen kívül hagyva, átadja a vezetést a terapeutának, és elfogad olyan szuggesztiókat, amilyeneket normál tudatállapotban nem tudna befogadni.

A hipnózis, más néven transz, az egy teljesen természetes tudat állapot, amikor belemerülsz egy könyv olvasásába, egy film nézésébe, vagy zene hallgatásába akkor hipnózisban vagy. A nap folyamán öntudatlanul is többször belépsz ebbe hipnotikus transz állapotba. Tulajdonképpen mindig hipnózisban vagy, amikor elveszted az idő vagy tájékozódási érzékedet. Pl előfordult már veled, hogy vezetted az autódat és nem tudod hogyan érkeztél meg a célodhoz?

A transz teljesen normális, természetes és egészséges jelenség az életünkben. És ebben az állapotban teljesen nyitottak vagyunk befogadni a pozitiv javaslatokat arra vonatkozóan, hogyan javítsunk az életünkön és a rossz szokásainkon.

Az elme újraprogramozása

Freud hasonlította az elmét jéghegyhez. A jéghegy csúcsa a tudatos elme (kb 10 %), míg a jéghegy tömege a tudatalatti elme (kb 90%). Bármikor, amikor valamit cselekszünk a fizikai világban (és nyitva van a szemünk) a tudatos elménkkel dolgozunk, ami a jéghegy csúcsa kb 10 %-a gondolkodási folyamatainknak és a tudatosságunknak. Az erőd másik 90%-a a tudatalatti elmédben rejlik a felszín alatt és hipnózissal könnyedén a szolgálatodba állíthatod ezt az erőt is, hogy pozitív változásokat érj el az életedben. Amint a változás létrejött a mélyebb szinten a külső, fizikai szinten is bekövetkezik automatikusan a változás, mert a test nem tehet mást meg kell valósítani azt amit a tudatalatti elme diktál neki. De hipnózisban Te mondod meg a tudatalatti elméddnek, hogy milyen utasításokat adjon a testnek.

És így történhet meg az elme újra programozása ebben a hipnotikus transzban eléred a tudatalatti elmédet és átírhatod a régi téged már nem szolgáló programokat újakra, amik megoldják a problémáidat, segítenek elérni a céljaidat és nem hátráltatnak többé.

A kutatók a tudatalatti elmét a számítógéphez hasonlítják. A számítógépet is beprogramozzák, hogy segítse a munkánkat. Ugyanezt teszed hipnózisban beprogramozod a tudatalatti elmédet.

Ezért hipnózisban az újra programozás azt jelenti pozitív, cél orientált javaslatok és megerősítések bevitele transzban problémamegoldás és az elét minőségnek javítása céljából.

A hipnózison túl…

A Rapid Transformational Therapy (RTT) alapja a klinikai hipnózis, de annál sokkal több. Az RTT nem csak újraprogramozza a tudatalatti elmét hanem segít megérteni miért alakult ki a rossz szokás, a nehézség, az elakadás az életünkben vagy egy  negatív hiedelem. Mert a megértés fantasztikus erő és hipnózisban a megértés fokozottan gyógyító és felszabadító hatású. Szóval tegyél magadnak egy szívességet old fel a régi téged már csak hátráltató hiedelmeket, szabadulj meg a rossz szokásoktól, negatív gondolatoktól, lelki és testi fájdalmaktól RTT-vel. És tedd a tudatalatti elmédet a legjobb barátoddá, aki támogat a céljaid elérésben! Kérj időpontot még ma!